SKŁADNIKI:
- 3 średnie filety z kurczaka
- 30 dag żółtego sera
- 2 woreczki ryżu
- czerwona papryka
- puszka kukurydzy
- pół puszki ananasów
- 1 jabłko (najlepiej kwaśne)
- słodka mielona papryka, sól
- odrobina oleju
Filety kroimy w niedużą kostkę, oprószamy mocno papryką i smażymy na niewielkiej ilości oleju, pod koniec lekko solimy i odstawiamy do wystygnięcia. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ser żółty, paprykę, ananasy i jabłko kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki razem mieszamy i wkładamy do lodówki.
Podajemy z sosem czosnkowym.
Przepis na mój sos czosnkowy:
400g jogurtu naturalnego
400g majonezu (używam tylko Winiary)
3 łyżki łagodnego ketchupu
5-6 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę
sól i pieprz do smaku
Wszyskie składniki mieszamy i gotowy sos wkładamy do lodówki, bo najlepiej smakuje schłodzony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz